ACADEMIC SERVICE

The ‘Universal Design research and academic service

Smart City Development for Ari Community

Social Service Project 2016: Packaging Design in Collaboration with Royal Turf Club of Thailand and Civil State Project (Pracha-Rat)

Design for Hope: Product Design for Underprivileged Member of the Society

design-for-hope1

http://www.bangkokpost.com/archive/design-for-life/1039013

Bamboo Techtonic Workshop

slide1


GEO POD Prototype for Recycle Bins

geopod

The tedious task of what to do with all the trash that we create on a daily basis was tackled by a group of instructors and students of Product Design at Montfort del Rosario School of Architecture and Design, Assumption University. Two organisations: TIPMSE (Thailand Institute of Packaging and Recycling Management for Sustainable Environment) and Thawsi Rak Lok group contributed by providing information and feedback on how to develop a trash management system that will respond to the new paradigm of understanding about “zero waste” and that “packaging creates value”. To communicate this with the public, “Geo Pod” was derived from the idea of how bees harvest precious pollen from flowers and metaphor into hive-like recycle trash bins that collect and segregate used materials-mostly packaging-to accommodate waste management cycle. The prototype is part of the project: Sustainable Waste Management through Design, which explores the potential of using design as a tool to promote sustainable waste management in the public.


SAB_โครงสร้างการทำงานสนั่นซอยส์ 

936028_630495190325868_781196379_n

Kabuan Boon: Social Service Project for Doi Pha Som Community

DSC_1799

Project Brief for Packaging Design 

Project Name:โครงการพัฒนาอุตสาหกรรมอาหารของไทยให้เป็นครัวอาหารคุณภาพของโลกของสถาบันอาหารกลุ่มที่ 4.6

  1. Product Name: Rambutan Rosa Wine/Manufacturer: กลุ่มสหกรณ์การเกษตรชัยบุรี จำกัด /Packaging Design Consultant: Piyanat Dabbhasuta
  2. Product Name: น้ำพริกกุ้งเสียบผสมโนริสาหร่าย/Manufacturer: บริษัท พีพีเอ็นฟูดส์ จำกัด /Packaging Design Consultant: Piyanat Dabbhasuta

Project Name: NFI Project for Packaging Design: Thailand Food Quality to the World

  1. Product Name: Cultured Coconut Milk/Manufacturer: Earth Born Co.,Ltd /Packaging Design Consultant: Piyanat Dabbhasuta
  2. Product Name: Choco Banana with Green Tea/Manufacturer: In season-foods Co.,Ltd /Packaging Design Consultant: Piyanat Dabbhasuta

Project Name:โครงการเสริมสร้างมูลค่าทางเศรษฐกิจแก่อุตสาหกรรมอาหารและสร้างความเชื่อมั่นให้แก่คุณค่าอาหารของไทยของสถาบันอาหาร

  1. Product Name: มัสมั่นทุเรียนไก่บรรจุกระป๋อง/Manufacturer: บริษัทสยามท่าใหม่จำกัด /Packaging Design Consultant: Piyanat Dabbhasuta

Project Name:โครงการพัฒนาอุตสาหกรรมอาหารของไทยให้เป็นครัวอาหารคุณภาพของโลกของสถาบันอาหารกลุ่มที่ 4.4

  1. Product Name: ผงโรยข้าวจากปลาส้มหมุนไพร/Manufacturer: กลุ่มแม่บ้านเกษตรกรเชียงงา /Packaging Design Consultant: Piyanat Dabbhasuta
  2. Product Name: ขนมลูกชุบไส้ไข่เค็ม/Manufacturer: บริษัท ลูกชุบรัตนาขนมไทย จำกัด/Packaging Design Consultant: Piyanat Dabbhasuta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s